skip to Main Content
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Kroon en brugwerk

Social Rating
4.4
Based on 30 reviews
Google Rating
4.4
Based on 30 reviews
js_loader

Kroon

Soms is het maken van een restauratie ten gevolgen van een gaatje of afgebroken kies niet meer mogelijk met composiet. Een porseleinen kroon en brugwerk biedt jou en de tandarts de mogelijkheid om de schade te repareren. De tandarts zal in overleg met jou, de juiste kleur bepalen. Je ziet geen verschil tussen de kroon en jouw eigen, echte tanden. Wij adviseren na een wortelkanaalbehandeling de tand/kies te kronen om je kies te beschermen tegen afbraak.

Brug

Een brug bestaat uit één of meerdere kronen. Hiermee kan de tandarts één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen vervangen. De brug wordt verankerd aan één of meerdere aangrenzende natuurlijke tanden en/of kiezen.

 

 

Werkwijze

Kroon is de benaming voor het zichtbare deel van jouw tand of kies. De kroon moet vervangen worden wanneer deze ernstig beschadigd of misvormd is. Bij het plaatsen van een kroon wordt er een kapje over de afgeslepen tand of kies gezet. Een brug plaatsen is de manier die gebruikt wordt om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Een brug bestaat uit een kunsttand en twee kronen. Met cement wordt de brug vastgezet aan één of twee aangrenzende tanden. Kroon- en brugwerk leveren beide een mooie en gezonde uitstraling van het gebit op.

 

 

Back To Top