skip to Main Content

Belangrijke informatie omtrent Covid-19 en uw bezoek aan onze praktijk.

LEES HIER
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Tanden bleken

Social Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 20 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 20 beoordelingen
js_loader

Tanden laten bleken bij de tandarts

Krijg weer stralend witte tanden door jouw tanden te laten bleken. Het gebit is een belangrijk onderdeel van jouw uitstraling. Na de ogen kijken mensen vaak het eerste naar de glimlach. Je wilt daarom dat jouw gebit er mooi uitziet, maar een gebit is moeilijk mooi te houden. Dankzij ons leefpatroon, zoals eet- of drinkgewoonten, kunnen tanden langzamerhand verkleuren. Door jouw tanden te laten bleken bij tandarts Zee Care Dental krijg je weer een mooie, witte, stralende glimlach. Jouw leven krijgt een nieuwe impuls. Durf weer te lachen en ga vol zelfvertrouwen de deur uit. Kom bij ons langs om jouw tanden te laten bleken in Amsterdam.

Tanden bleken Amsterdam Zeecare Dental

Jouw tanden bleken in Amsterdam bij Zee Dental Care

Je verbetert de kwaliteit van jouw gebit met goede aandacht en zorg. Daarom staan wij je bij met zorgvuldige informatie, goede service en een goede klachtenbehandeling. Onze praktijk is innovatief en modern. Wij richten ons met veel persoonlijke aandacht op onze klanten. Ook zijn we volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde. Zee Dental Care is de beste keuze voor tanden bleken in Amsterdam, omdat wij jou het volgende bieden:

 • Gespecialiseerde behandelingen voor kinderen en bij tandartsangst.
 • 4,5/5 sterren in Google.
 • Alle verzekeringen mogelijk, alles loopt via Infomedics.
 • Aangesloten bij beroepsverenigingen KNMT en KRT.
 • Geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 17:00 en op dinsdag van 08:00 tot 20:00.

Wat is tanden bleken?

Het is niet vanzelfsprekend dat je van nature witte tanden hebt. De tanden van de meeste mensen zijn wat gelig. Je kunt er dan voor kiezen om jouw tanden te laten bleken bij de tandarts. Het doel van tanden bleken is jouw tandkleur witter te maken. Het bleken gebeurt met een product dat de natuurlijk intrinsieke kleur van jouw tanden wijzigt. Bij gelijkmatige gele verkleuringen wordt het beste resultaat behaald. Je krijgt weer stralend witte tanden en een mooie glimlach vol met zelfvertrouwen.

Hoe werkt het bleken van tanden?

Door een behandeling met waterstofperoxide worden tanden witter gemaakt. Welke methode en stoffen we moeten toepassen, is afhankelijk van de oorzaak van de verkleuring. Er zijn twee methodes die worden toegepast wanneer je jouw tanden wilt laten bleken bij de tandarts. De eerste methode is het tanden bleken van binnenuit. Dit wordt gedaan bij een verkleurde dode tand. De tweede methode is het bleken van buitenaf. Dit wordt gedaan bij een verkleurde levende tand. De mate van verkleuring bepaalt samen met de behandelmethode hoe lang een behandeling duurt. Dit varieert van één tot twee uur. Onze tandarts bepaalt samen met jou wat de beste behandeling is voor jouw gebit!

Het resultaat van bleken

Het is niet altijd even goed in te schatten of het gewenste resultaat daadwerkelijk behaald wordt. Het glazuur en tandbeen is tijdelijk poreuzer door het bleken. Hierdoor kunnen kleurstoffen gemakkelijker doordringen. De verkleuring komt sneller terug bij mensen die roken, veel koffie of veel thee drinken. Daarnaast verkleuren gebleekte tanden, net als niet-gebleekte tanden, op den duur door veroudering. Het resultaat van gebleekte tanden is in de meeste gevallen tot een jaar na het bleken zichtbaar. Vanaf dit moment kan er een zichtbare achteruitgang van het blekingsresultaat optreden. Bij jongere mensen is het blekingsresultaat duurzamer dan bij oudere mensen. Laat je vooral informeren door onze tandartsen, wij beantwoorden graag jouw vragen.

tanden bleken amsterdam zeecare dental

De voordelen van tanden laten bleken

De voordelen van tanden bleken bij de tandarts zijn:

 • Vanuit hygiënisch oogpunt is een tandbleekbehandeling goed, aangezien waterstofperoxide een reinigende werking heeft op jouw tanden en tandvlees.
 • De tandkleur wordt aanzienlijk verbeterd bij gelijkmatige verkleuringen, waardoor je weer zelfverzekerd kan glimlachen.
 • Bij dode tanden zorgt bleken ervoor dat het kleurverschil met jouw andere tanden geëgaliseerd wordt.

De nadelen van tanden laten bleken

Tanden bleken heeft ook nadelen, dit zijn:

 • Het resultaat wordt in de loop van de tijd minder.
 • Om van witte tanden te blijven genieten, moet je na 2 jaar de behandeling herhalen. Deze behandeling duurt wel minder lang.
 • Je kunt beter stoppen met roken wanneer je jouw tanden wilt laten bleken.
 • Het is niet raadzaam om jouw tanden te laten bleken bij de tandarts wanneer je zwanger bent of in de borstvoedingsperiode zit.

Tanden laten bleken bij de tandarts: de kosten

De tarieven van het tanden bleken verschillen per bleekbehandeling. De kosten hangen af van de toegepaste methodes. Wij hanteren de prijzen die zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Schrijf je bij ons in voor het tanden bleken

Tanden bleken in Amsterdam doe je bij ons door je in te schrijven. Dit kan via ons inschrijfformulier of per mail. Mail hiervoor naar amsterdam@zeecaredental.nl om jouw tanden te laten bleken bij de tandarts. Voor telefonisch contact verzoeken wij je om jouw telefoonnummer achter te laten, zodat wij je kunnen opbellen.

Wij accepteren nieuwe patiënten uit regio Amsterdam, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam-Oost en Amsterdam-Noord.

Back To Top