skip to Main Content

Belangrijke informatie omtrent Covid-19 en uw bezoek aan onze praktijk.

LEES HIER
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Parodontologie

Social Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 20 beoordelingen
Google Beoordelingen
4.6
Gebaseerd op 20 beoordelingen
js_loader

Wat is Parodontologie?

Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op onderzoek en behandeling van het parodontium. Het parodontium is de naam voor al het ondersteunende weefsel waaraan onze tanden en kiezen vastzitten. Bij Zee Care Dental zijn wij mede gespecialiseerd in parodontologische behandelingen.

Gingivitis en parodontitis

Gingivitis en parodontitis zijn twee aandoeningen aan het zachte gedeelte van het gebit. De ontsteking van het tandvlees (gingivitis) wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën bevinden zich in tandplak. Hierdoor zwelt het tandvlees en ontstaat er een ontsteking. Meestal lost dit zichzelf wel op, maar bij sommige mensen verergert deze ontsteking. Deze trekt dan door naar het kaakbot, en verandert van gingivitis in parodontitis. Langzamerhand verdwijnt er kaakbot, tot alle tanden en kiezen eruit vallen. Een tijdige behandeling kan dit voorkomen.

Parodontale behandeling

Bij constatering van gingivitis en parodontitis, nemen wij je gelijk in behandeling. Hiervoor doen wij een parodontaal onderzoek aan het tandvlees. De parodontale behandeling bestaat uit het reinigen van de tanden en worteloppervlakken. Dit wordt gedaan door de mondhygiënist(e). De mondhygiënist(e) geeft je tijdens het reinigen tips om mondhygiëne op peil te houden. Wanneer dit is gebeurd, kom je voor nog een afspraak terug. Tijdens deze afspraak gaan we de parodontale situatie opnieuw evalueren, waarna in sommige situaties verdere behandeling nodig is.

Flapoperatie

Een flapoperatie is soms noodzakelijk bij hardnekkige gevallen van parodontitis. Meestal geneest parodontitis bij een uitgebreide tandvleesbehandeling en goede mondhygiëne, maar soms is dit helaas niet het geval. Soms zit de ontsteking te diep waardoor een flapoperatie nodig is. Bij een flapoperatie wordt het tandvlees losgemaakt van het kaakbot, zodat de onderliggende ontsteking weggehaald kan worden.

Behandeling flapoperatie

Bij een flapoperatie word je goed verdoofd. Na de verdoving wordt het tandvlees losgemaakt van de tandwortels en het bot. Het resterende tandsteen en het ontstekingsweefsel worden hierbij verwijderd. Doordat dit allemaal weg wordt gehaald na de operatie, verdwijnt de ontsteking en hecht het gezonde tandvlees zich opnieuw aan de tanden en kiezen. Zo geef je je gebit weer een frisse start.

Tandarts Zeeburgereiland Zeecare Amsterdam

Neem gerust contact met ons op

Wil je graag meer informatie over onze parodontologie behandelingen? Bel ons op 020 – 760 0070 of mail naar amsterdam@zeecaredental.nl. Ben je nog geen patient bij onze tandartspraktijk dan kun je je hier inschrijven.

Wij accepteren nieuwe patiënten uit regio Amsterdam, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam-Oost en Amsterdam-Noord.

Back To Top