skip to Main Content
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Parodontologie

Social Rating
4.4
Based on 29 reviews
Google Rating
4.4
Based on 29 reviews
js_loader

Parodontologie

Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op het onderzoek en behandeling van het parodontium. Het parodontium is het steunweefsel van de tanden en bestaat uit het tandvlees, het kaakbot en de vezels die de tandwortels in het kaakbot vasthouden.

Wanneer het parodontium door ontsteking wordt aangetast, spreken we van parodontitis. Parodontitis kan een van de oorzaken zijn van slechte ademgeur (halitosis).

Gingivitis en parodontitis

Bloedend tandvlees, een slechte mondgeur en loszittende tanden zijn tekenen van tandvleesontsteking (gingivitis) en ontsteking van de steunweefsels rondom de tanden (parodontitis). Het is belangrijk om gingivitis en parodontitis in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen en te behandelen. Hiervoor maken we een status op van uw tandvlees (parodontaal onderzoek). De initiële parodontale behandeling bestaat uit het grondig reinigen van de tanden en worteloppervlakken door de mondhygiënist. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de mondhygiëne. Na drie maanden wordt de parodontale situatie opnieuw geëvalueerd en in sommige situaties is verdere behandeling noodzakelijk. Regelmatige controles en zo nodig bijsturen zijn cruciaal voor het stabiel houden van de parodontale gezondheid.

 

Tandarts Zeeburgereiland Zeecare Amsterdam

Neem gerust contact met ons op

Wil je graag meer informatie over onze parodontologie behandelingen? Bel ons op 020 – 760 0070 of mail naar amsterdam@zeecaredental.nl. Ben je nog geen patient bij onze tandartspraktijk dan kun je je hier inschrijven.

Back To Top