skip to Main Content
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Facings

Social Rating
4.4
Based on 29 reviews
Google Rating
4.4
Based on 29 reviews
js_loader

Tanden facings

Je tanden perfectioneren met facings

Heb je een gebroken tand of teveel ruimte tussen je tanden, dan kun je dit eenvoudig verhelpen met facings. Facings zijn een soort kleine schildjes die over je tanden worden geplaatst en je gebit nog jaren een rechte en witte aanblik geven. Bij Zee Care Dental kun je kiezen tussen tussen twee soorten facings om jouw tanden te perfectioneren.

Composiet facings

Het eerste type facing is gemaakt van composiet. Een composiet facing heeft een levensduur van 4 tot 8 jaar, en kan al binnen een dag worden aangebracht. Een facing van composiet is goedkoper dan een porseleinen facing, omdat het materiaal een mengsel is van kunststof en glasvezel. Tijdens de behandeling wordt bekeken welke kleur composiet facing het best bij je past. Als we hier samen zijn uitgekomen wordt je tand behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal, om vervolgens daarop de composiete facings op te plaatsen. Als de composiete facings allemaal zijn geplaatst, worden deze uitgehard door middel van een speciale lamp. De laatste stap is om je composiet facings op je tanden in jouw gewenste vorm te slijpen.

De voor- en nadelen van composiet facings

Composiet facings brengen zowel voor- als nadelen met zich mee. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

Voordelen

 • In een enkele behandeling geplaatst
 • Relatief goedkoop, omdat het rechtstreeks in de mond gemaakt wordt zijn er geen tandtechnische kosten.
 • Het is een ideale oplossing als er een beetverhoging moet worden gerealiseerd
 • Makkelijke reparatie waardoor levensduur wordt verlengd

Nadelen

 • Verkleuren sneller
 • Minder lange levensduur dan porseleinen facings

Porseleinen facings

Porseleinen facings hebben een levensduur van 15 jaar. Een porseleinen facing is een duurzame keuze; dankzij het sterke materiaal blijven de facings langer mooi en gaan ze dus heel wat jaartjes extra mee. Een porseleinen facing wordt in 2 behandelingen geplaatst. Bij de eerste afspraak met ons wordt er een afdruk van je gebit gemaakt en bespreken we welke kleur en vorm je de porseleinen facings wilt hebben. Aan de hand van de afdruk wordt er vervolgens in het laboratorium door de tandtechnicus porseleinen facings gemaakt. Tijdens de tweede afspraak worden de tanden voor behandeld en van een hechtlaag voorzien. Vervolgens worden de porseleinen facings geplaatst door de tandarts.

De voor- en nadelen van porseleinen facings

Ook het porseleinen facings hebben hun eigen voor- en nadelen. Hieronder staan ze op een rijtje:

Voordelen

 • Lange levensduur
 • Verkleuren niet

Nadelen

 • Prijzig
 • Plaatsing in 2 behandelingen
 • Geen reparatie mogelijk

Worden tanden facings vergoed?

Facings voor je tanden worden niet standaard vergoed. Meestal moet je aanvullend verzekerd zijn, maar niet iedere verzekering biedt een volledige vergoeding voor facings. Controleer dus altijd goed uw polis of raadpleeg je verzekeraar.

Neem gerust contact met ons op

Ook graag je tanden perfectioneren met facings? Maak gerust een afspraak bij Zee Care Dental en bel ons op 020 – 760 0070, of mail naar amsterdam@zeecaredental.nl. Ben je nog geen patiënt bij onze tandartspraktijk dan kun je je hier inschrijven.

Wij accepteren nieuwe patiënten uit regio Amsterdam, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam-Oost en Amsterdam-Noord.

Back To Top