skip to Main Content
Bel ons voor een afspraak
020 - 760 0070

Tandarts Amsterdam

Social Rating
4.4
Based on 29 reviews
Google Rating
4.4
Based on 29 reviews
js_loader

Bezoek de tandarts van Zee Care Dental

Voor de gezondheid van jouw gebit is het belangrijk dat je regelmatig naar de tandarts gaat. Iedereen weet dat goede verzorging en aandacht de kwaliteit van het gebit verbeteren. Bij Zee Care Dental kunnen wij verschillende behandelingen uitvoeren om jouw gebit mooi en gezond te houden. Door je voorafgaand aan de behandeling goed te informeren en je altijd door dezelfde tandarts of mondhygiëniste te laten helpen, laten wij je op jouw gemak voelen in onze tandartspraktijk in Amsterdam. Het is voor ons belangrijk dat jij ons na een behandeling als tevreden patiënt verlaat.

Tandarts Amsterdam Zeecare

Behandelingen in onze tandartspraktijk in Amsterdam

Naast dat wij speciale behandelingen aanbieden voor kinderen en bij tandartsangst, kunt u ook bij ons terecht voor:

 • Periodieke controle
 • Mondhygiëne
 • Kroon en brugwerk
 • Wortelkanaalbehandeling (endodontologie)
 • Kunstgebit
 • Tanden bleken
 • Cosmetische tandheelkunde

De tarieven voor de verschillende behandelingen van onze tandarts zijn gebaseerd op de prijzen die de Nederlandse Zorgautoriteit heeft vastgesteld. Wij blijven als innovatieve, moderne tandartsenpraktijk in Amsterdam continu op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de tandheelkunde.

Waarom de tandarts van Zee Care Dental?

Onze tandarts is niet alleen een ervaren specialist, maar richt zich ook met persoonlijke aandacht op patiënten. Wij leveren een goede klachtenbehandeling en goede service. Daarnaast geven wij je altijd zorgvuldige informatie. Door je voorafgaand aan iedere behandeling te informeren, weet jij precies wat jou te wachten staat. Je komt niet voor verrassingen te staan in onze tandartspraktijk. Wij communiceren alles duidelijk en helder met je en stellen vervolgens samen een behandelplan op. Dit behandelplan bespreken we ook samen met jou. Wat wij verder bieden:

 • Gespecialiseerde behandeling voor kinderen en bij tandartsangst.
 • Alle verzekeringen mogelijk, alles loopt via Infomedics.
 • Geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 08:00 tot 17:00 en op dinsdag van 08:00 tot 20:00.
 • 4,5/5 sterren in Google.
 • Aangesloten bij beroepsverenigingen KNMT en KRT.

Naar de tandarts voor een periodieke controle

Een periodieke controle is voor ieder gebit belangrijk. Onze tandarts houdt niet alleen jouw gebit en mond gezond, maar neemt ook met jou de dagelijkse mondverzorging door. Mochten wij gebitsproblemen vinden, dan bespreken wij met jou de noodzaak van een eventuele extra behandeling. Deze behandeling kan uit een kleine ingreep bestaan, zoals eenvoudige gebitsreiniging of een vulling plaatsen. Dit voeren wij vaak op korte termijn uit. Wanneer er een uitgebreidere behandeling nodig is, vindt de behandeling vaak binnen enkele weken plaats. Natuurlijk nadat jij hiervoor toestemming hebt gegeven. Indien nodig kun je jouw periodieke controle combineren met de mondhygiëniste om jouw mondhygiëne te verbeteren.

Periodieke controle combineren met de mondhygiëniste

Veel mensen combineren hun periodieke controle samen met een afspraak bij de mondhygiëniste. Het voordeel hiervan is dat je maar één keer naar onze tandartspraktijk in Amsterdam hoeft te komen. Regelmatige mondhygiëne is namelijk net zo belangrijk als regelmatige controle. Ze spelen allebei een grote rol om jouw gebit in goede staat te houden. Tandartsen en mondhygiënisten werken dan ook nauw samen. Je kunt het zien als twee verschillende specialiteiten, die hetzelfde doel voor ogen hebben: jouw gebit mooi en gezond houden. Terwijl een tandarts zich vooral richt op het restaureren van jouw tanden en kiezen, richt een mondhygiëniste zich voornamelijk op de preventie van tandvlees- of tandproblemen.

Wanneer is kroon- en brugwerk nodig?

Stelt de tandarts vast dat jouw tanden toe zijn aan restauratie? Dan kan kroon- en brugwerk de oplossing bieden. Het zichtbare deel van tanden of kiezen, wordt ook wel de kroon genoemd. Wanneer de kroon ernstig misvormd of beschadigd is moet je de kroon vervangen. Bij het plaatsen van een nieuwe kroon, plaatst de tandarts een kapje over de afgeslepen tanden of kiezen. Het plaatsen van een brug is de manier die tandartsen gebruiken om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. De bestanddelen van brugwerk zijn een kunsttand en twee kronen. De brug wordt door middel van cement aan één of twee aangrenzende tanden vastgezet. Er is geen verschil zichtbaar tussen kroon- en brugwerk en jouw eigen tanden. Beide zorgen ze voor een gezonde en mooie uitstraling van jouw gebit.

Een wortelkanaalbehandeling

Zijn jouw wortelkanalen ontstoken? Om dit te verhelpen is een wortelkanaalbehandeling nodig. Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel endodontologie genoemd. Ontstoken wortelkanalen genezen niet op natuurlijke wijze. Je moet dit laten behandelen door de tandarts. Door het gebied rondom de ontsteking te verdoven en jouw kies of tand open te maken aan de bovenkant, verwijdert de tandarts het ontstoken en dode weefsel. Na het openmaken ontstaat er een kleine ruimte die wij opvullen met een vulling. Daarnaast wordt jouw tand of kies door middel van desinfecterende vloeistof gereinigd. De gehele behandeling is dankzij de verdoving zonder pijn.

Kunstgebit laten maken of kunstgebit repareren

In onze tandartspraktijk in Amsterdam is het ook mogelijk om een kunstgebit te laten maken of jouw eigen kunstgebit te laten repareren. Wanneer je jouw eigen tanden of kiezen verloren bent, biedt een kunstgebit de uitkomst. Een kunstgebit dient namelijk als vervanging van (delen van) het gebit. Hierdoor behoudt jouw gebit een natuurlijke uitstraling.

Jouw tanden laten bleken bij de tandarts

Het ideaal van perfecte witte tanden is voor veel mensen onhaalbaar. De meeste mensen hebben tanden die wat gelig zijn. Dit is heel normaal. Wil je toch van jouw gelige tanden af? Dan kun je ervoor kiezen om jouw tanden te laten bleken. Door jouw tanden te laten bleken bij onze tandartspraktijk in Amsterdam, maakt de tandarts jouw tandkleur witter door de intrinsieke kleur van jouw tanden te wijzigen. Dit kan de tandarts doen van binnenuit of van buitenaf. Bleken van binnenuit wordt gedaan bij verkleurde, dode tanden. Bleken van buitenaf doet de tandarts bij verkleurde, levende tanden. Je ziet het beste resultaat bij gelijkmatige gele verkleuringen. Wat belangrijk is om te weten, is dat gebleekte tanden net als gewone tanden na verloop van tijd verkleuren. Vooral bij mensen die veel koffie of thee drinken of veel roken treedt verkleuring snel op. Over het algemeen geldt voor de meeste mensen dat tot een jaar na het bleken het resultaat van gebleekte tanden zichtbaar is.

Wanneer kies je voor cosmetische tandheelkunde?

De cosmetische tandheelkunde is een specialisme dat zich bezighoudt met het verfraaien van het uiterlijk van het gebit. Ook al heb je nooit gaatjes gehad en is jouw tandvlees heel gezond, kun je onzeker zijn over het uiterlijk van jouw gebit. Dit kan je enorm belemmeren in het dagelijks leven. De cosmetische tandheelkunde helpt je van die onzekerheid af. In onze tandartspraktijk in Amsterdam kan onze tandarts met verschillende behandelingen ervoor zorgen dat jij je glimlach weer durft te laten zien. Gebitsproblemen waarbij cosmetische tandheelkunde helpt, zijn:

 • Ontbrekende tanden.
 • Afgebroken tanden.
 • Scheve tanden.
 • Verkleurde tanden.

Schrijf je in bij onze tandartspraktijk in Amsterdam

Wil je graag een bezoek brengen aan de tandarts in onze tandartspraktijk in Amsterdam? Schrijf je dan in als klant. Je schrijft je bij ons in door het invullen van ons inschrijfformulier op de website of door ons te mailen. Per mail bereik je ons op het e-mailadres amsterdam@zeecaredental.nl. Gaat jouw voorkeur uit naar telefonisch contact? Laat gerust jouw nummer bij ons achter en wij bellen je op.

Wij accepteren nieuwe patiënten uit regio Amsterdam, Amsterdam Zuid-Oost, Amsterdam-Oost en Amsterdam-Noord.

Back To Top